Friday, February 13, 2009

La Valentina Station



This project consists of developing several vacant lots into a four story structure, 63 apartments, 7 live/work apartments, 6 commercial spaces, and 63 parking spaces. The building is adjacent to the light rail station located along the north edge of the site. Contemporary in design the project uses a large amount of fiber cement board oriented as a horizontal rain screen along the fa├žade of the North building and vertically as the main finish material. Cement plaster is proposed as a secondary material on the building. Fiberglass windows and doors have been proposed for durability and efficiency in lieu of vinyl. Water jet cut Corten steel railings are proposed at the south building as a decorative element. The project has been designed to incorporate sustainable design techniques including passive solar design, photovoltaic systems, a green roof area, and vegetated swales along the rear property line.



The project will require Planning Commission approval of entitlements for Environmental, Special Permit to allow reduction in required parking, Special Permit to allow building to exceed maximum height allowed by the zone, Special Permit to allow gated development, variance to reduce interior side setback, variance to allow compact stalls to exceed a maximum of 40%, variance to allow a roof structure to exceed the maximum allowable height. The Planning Commission is scheduled to hear this project on March 12, 2009 for final action.

No comments: